Objavljeno: 20.06.2014 u 21:17 | Lifestyle, Recepti, Video | Komentara:

Hit Svjetskog prvenstva: Vatrene mesne okruglice

BBQ Pit Boys nam još jednom donose neobičan recept za roštilj. Ovoga puta to su mesne okruglice.

meso-okruglice-bbq-viski-slanina-rostilj

Treba nam svega nekoliko sastojaka, sat, sat i pol vremena i ukusan ručak za sve ljubitelje mesa je tu! Naravno da ste odmah pomislili na izobličeni ćevap, ali ove se kuglice pune viskijem i motaju slaninom!

Za vatrene mesne okruglice trebat će vam:

Slanina
Mljeveno meso
Začini
Viski

meso-okruglice-bbq-viski-slanina-rostilj2

Meso začinite po ukusu. Sol, papar, češnjak, možda nešto ljuto…. Poseban dodatak je viski s cimetom (može i običan). Kad ste dobro izmiješali – napravite mesne okruglice. Veličinu odredite sami, ali računajte da ih kasnije morate omotati slaninom.

Kada ste i to učinili, bacite ih na roštilj, ali ne direktno nad vatru – želimo da se peku lagano. Nakon pola sata svakoj okruglici dajte „injekciju“ viskija, i nakon dvadesetak minuta je konačno gotovo. Uživajteee!

Izvor: punkufer.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: