Objavljeno: 21.02.2014 u 9:10 | Auto & Moto, Video | Komentara:

Gume bez zraka i otporne na bušenje! Evo kako će izgledati automobilske gume u budućnosti!

Onaj koji tvrdi da su gume nebitne i ne pridodaje im veliku pažnju, prije ili kasnije, na ovaj ili onaj način, ‘dobije po nosu’. Razvijale su se desetljećima i pridonijele većoj sigurnosti svih onih koji su iza, ali i ‘ispred’, volana.

Guma i-Flex je i guma i naplatak. Na stranu to što je otporna na bušenje, i-Flex guma ima i neke druge prednosti. Znatno je lakša od obične gume i u kombinaciji s naplatkom, može pružiti daleko bolju razinu apsorbiranja udaraca i neravnina na cesti zbog jedinstvene mrežne strukture.

Prema tvrdnjama iz kompanije Hankook, ove dvije osobine same pridonose smanjenju potrošnje goriva i poboljšanim razinama u pogledu buke, vibracije i habanja.

Izvor: autosnova.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: