Objavljeno: 15.10.2016 u 10:13 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Glava mu je stajala na 180 stepeni: Dječak koji je gledao naopačke, danas ovako izgleda (VIDEO)

Životna priča indijskog dječaka, kojem je zbog previše izraslog vrata i rijetkog defekta kičme svaki dan bio pravo mučenje, preokrenula se zahvaljujući humanosti dobrih ljudi.

djecak-vrat

Operacija je 13-godišnjem Mahendru konačno potpuno promijenila život. Mahendra konačno može da ispravi vrat i uspravi glavu. Prije hiruškog zahvata njegov život je bio prava noćna mora.

Dječak nije mogao da ide u školu, bio je primoran da cijelo vrijeme bude u kući. Nije bio sposoban da hoda, a nije bio u stanju ni samostalno da jede ili da ide u toalet.

Pitanje je da li bi do čudesnog preokreta u njegovom životu došlo da njegova priča nije došla do Džuli Džons, 41-jednogodišnje koordinatorice iz jedne srednje škole u Liverpulu.

“Bilo je strašno vidjeti Mahendrove slike u tako teškom stanju. U glavi mi je samo bila misao da je to moglo da se dogodi mom sinu i da bi tada učinila sve da mu pomognem”– izjavila je Džuli, koja je preko interneta organizovala skupljanje dobrotvornih priloga i za kratko vrijeme obezbjedila 12.000 funti potrebnih za operaciju.

Sedam mjeseci nakon operacije tokom koje je zamijenjen vratni diskus dijelom karlične kosti Mahendrin život se dramatično promijenio.

Fatastično je vidjeti ga danas. Sposoban je da drži glavu uspravno i svi parametri pokazuju da oporavak teče odlično. Na rentgenskim snimcima ne vide se bilo kakve komplikacije. Primjetno je da se Mahendra promijenio i kao ličnost – umjesto povučenog dječaka postao je komunikativna i vesela mlada osoba, koja više ne zavisi u potpunosti od pomoći svoje porodice” – rekao je doktor Krišman koji je ga je operisao.

djecak-vrat2

Mahendrina porodica naravno bila je presretna nakon uspješnog hirurškog zahvata.

“To je pravo čudo! Moj sin izgleda odlično , njegov život će od sada biti potpuno drugačiji” – izjavio je Mahendrin otac.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: