Objavljeno: 06.12.2016 u 19:27 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Gladan beskućnik je molio za parče hljeba: Ovakav epilog niko nije slutio! (VIDEO)

Devojka po imenu Siža Abigejl Baires vlasnica je restorana sa brzom hranom u Mineapolisu, najvećem gradu američke države Minesota.

beskucnik-posao

U karijeri je viđala sve i svašta, ali kada joj je izgladnjeli beskućnik Markus ušao u lokal i tražio da mu da hranu, taj trenutak promjenio je život oboje.

Naime, Siža ga je odmah pitala zbog čega nema posao i da li zna da njoj ništa ne pada s neba, na šta je Markus rekao da je posao nešto što bi najviše volio, ali niko neće da ga zaposli zbog dosijea u policiji punog krađa, na koje je bio primoran zbog gladi i neimaštine.

Siža je odlučila da ne podlegne predrasudama i da joj prva misao ne bude da je u pitanju prevarant, već siroti beskućnik koji se vrti u začaranom krugu – beskućnik je jer nema posao, a posao nema jer je beskućnik.

Zato je odlučila da mu predloži da toga dana kod nje pere sudove, a ona će mu za to platiti. Prije nego što ga je poslala u kuhinju, Siža mu je dala obrok i odmah potom ostala u čudu – Markus nije sjeo za sto da pojede obrok, već je izašao iz lokala.

I taman kada je Siža pomislila da je pogriješila, vidjela je nešto neverovatno. Markus je otišao da podijeli obrok sa svojim prijateljima, takođe beskućnicima, a zatim se vratio, spreman da radi.

Nakon što je malo razgovarala sa njim, Siža je shvatila da je u pitanju divna osoba i odlučila je da mu da taj posao do daljnjeg.

Priča o dobrodušnoj vlasnici i vrijednom beskućniku proširila se po internetu brzinom svjetlosti, a Siža nije očekivala da će sve poprimiti tolike razmjere, da je popularnost njenog lokala nevjerovatno porasla, a ponekad nema gdje da smjesti sve mušterije.

To je deifinitivno njena nagrada za dobro djelo!

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: