Objavljeno: 19.04.2016 u 11:19 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

FASCINANTNA ANIMACIJA Pogledajte iz minute u minutu kako je tonuo Titanic

O putničkom brodu RMS Titanic vjerojatno ste već puno čitali. Možda ste pogledali i kakav dokumentarni film, a možda i onaj igrani redatelja Jamesa Camerona, u kojemu su fantastične uloge odigrali Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

titanic-tone

Međutim, ovakvo što zasigurno još niste imali priliku vidjeti, vrhunsku animaciju u kojoj je u stvarnom vremenu prikazano potonuće tog broda.

Drugim riječima, tri darovita mladića – Thomas Lynskey, Matthew DeWinkeleer i Kyle Hudak – prikazali su u dva sata i i 41 minutu sve što se zbivalo u noći 14. travnja 1912., od pojave kobnoga ledenog brijega pa sve do kadra kada je i posljednji dio broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći vidjeti i kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsjetimo, Titanic je krenuo iz britanske luke Southampton na svoje prvo prekooceansko putovanje prema New Yorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edward John Smith namjerno je krenuo kraćim kursom, sjevernijim od propisanoga.

Titanic se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživjelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca te 157 žena i djece, a među stradalima je bilo i 27 Hrvata.

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: