Objavljeno: 20.08.2016 u 9:06 | Sport, Video | Komentara:

DRAMA NA BRZOM HODANJU: Imao stomačne probleme, a onda se dogodio pakao tokom trke (VIDEO)

Francuski atletičar Johan Diniz prošao je kroz pravi horor u trci brzog hodanja na 50 kilometara, ali je na kraju postao pravi junak Olimpijskih igara.

Johan-Diniz

Brzo hodanje je jedna od najtežih disciplina u atletici, a i inače na Olimpijskim igrama. Nevjerovatan napor pružaju takmičari, koji brzim hodanjem prelaze 50 kilometara.

To je najbolje tokom trke u Riju osetio francuski takmičar Johan Diniz, koji je kolabirao tokom trke, a zatim je imao i nekontrolisane fiziološke radnje, i nije mogao da zadrži veliku nuždu.

Prije trke je imao stomačnih problema, koji su se tokom trke intenzivirali, a nakon problema i kolabiranja, nije imao kontrolu nad svojim tijelom.

Ono što je posebno inspirativno kod njega, jeste da je uspio da ustane poslije toga i da u takvom stanju nastavi trku i da čak završi na sedmom mestu uz vrijeme 3 sata 46 minuta 43 sekundi.

Samo je potvrdio duh olimpizma u najjačem mogućem obliku. I kada je prolazio kroz pakao, nije odustao i nastavio je do cilja, iako je njemu sigurno bilo najteže.

Dobio je i veliku podršku na društvenim mrežama.

Pogledajte kako je to izgledalo dok je trčao Riom i kada se desio nesrećan slučaj kolabiranja.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: