Objavljeno: 22.05.2018 u 11:28 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Djevojčicu sa srebrnim očima su svi ostavili po rođenju: Živjela je u bolovima, niko nije htio da je usvoji a onda se dogodilo čudo! (VIDEO)

Djevojčica sa srebrnim očima koja od rođenja ima zdravstvene nedostatke konačno je dobila srećan kraj!

djevojcica-oci

Naime, mala Primrouz rođena je sa kongenitalnim glaukomom zbog čega i ima “srebrne oči”. Ona je slijepa a pored toga joj je i sluh oštećen. Na samom rođenju majka ju je ostavila, a ljekari nisu vodili mnogo brige o njoj. Živjela je u strašnim bolovima puna 23 mjeseca.

Mjesecima je bila u sirotištu, nije mogla da drži glavu uspravno, borila se a nije bilo nikakve nade da će biti usvojena.

Međutim, njena sreća stigla je sa potpuno drugog kraja svijeta. U saveznoj američkoj državi Džordžiji, jedna porodica je čekala na nju!

Erin i Kris su za ovu djevojčicu saznali putem društvenih mreža a iako su imali svoje dvoje djece i nisu planirali proširenje porodice, ipak su odlučili da je usvoje.

Erin kaže da je godinama unazad imala čudan osjećaj, i znala je da će ovaj mali borac doći kod njih.

“Usvojili smo je u januaru 2016. godine, ali ja sam dvije godine unazad prije toga plakala jer sam nekako osjećala da je ona negdje u kolijevci i da čeka na nas. Kada sam vidjela njenu sliku na Fejsbuku, znala sam da je to ona. Ne umijem da objasnim kako, ali znala sam da sam zbog nje plakala i znam da je sada tamo gdje treba da bude, kod svoje prave kuće”, kaže Erin.

djevojcica-oci2

Kad bi joj postavili pitanje zašto je uopšte usvajala bolesno dijete, odgovarala je: “A zašto ne bismo?”

“Kada ljudima kažemo da je slijepa, obično kažu “Žao mi je”. Nema zbog čega da vam bude žao. Nema ničeg strašnog niti pogrešnog u sljepilu”, kaže Kris.

Djevojčica još uvijek ne govori niti hoda, pa komuniciraju sa njom dodirima.

Svakog dana bore se zajedno s njom. Ali, naučila je da se smije. I naučila je šta znači imati porodicu.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: