Objavljeno: 18.10.2016 u 16:36 | Video | Komentara:

Da li je ovo najstrašniji posao na svijetu? Proći će vas jeza kada vidite šta je istresao iz zelene vreće! (VIDEO)

Na VIDEO snimku možete vidjeti čovjeka starog 50-tak godina, kako iz vreće ispušta veliki broj zmija u indijsku divljinu.

- Video je snimio jedan od mojih pomoćnika 23. septembra oko 4 poslijepodne u šumi Panchmadhi, u području Hoshangabada, blizu Bhopala. Odlučili smo da ih pustimo predvečer, jer je zemlja u to vrijeme nešto hladnija. Ako je vruće, to može biti problem za zmije koje uvijek žele ostati na hladnijim mjestima – izjavio je Saleem Khan, hvatal zmija, koji je zaposlen u civilnoj službi Bhopala, kako ga citira Newslions Media, koja je i objavila ovaj prilično jeziv snimak, piše Doznajemo.com.

- U prirodu smo pustili 285 zvečarki, a prethodno smo se uvjerili da u blizini ne žive ljudi. Istoga dana pustili smo 60 otrovnica, uključujući i kobre – prisjetio se Khan, koji ovaj posao radi već 30-tak godina i koji je dosad pustio oko 220.000 zmija u džungle Panchmandija..

- Moramo spašavati zmije, jer su oni naši prijatelji, a ne neprijatelji – dodaje, naglašavajući kako zmije održavaju ekološku ravnotežu i pomažu farmerima u borbi protiv štetočina, kakvi su recimo štakori.

345 zmija koje su puštene 23. septembra, uglavnom su ulovljene u blizini bungalova i kuća uglednika Madhya Pradesha, uključujući i mjesta gdje stanuju premijer i članovi vlade.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: