Objavljeno: 28.02.2017 u 11:32 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

ČUDO NA SVETOJ GORI: Monah zabilježio nevjerovatan prizor u magli! (VIDEO)

Čovječanstvo se, osim sa ekonomskom krizom, suočava sa duhovnim padom, možda i najvećim od postanka svijeta. Ratovi, stradanja, nepogode, siromaštvo, razvrat, čedomorstva i mnogobrojni drugi grijehovi…

sveta-gora-foto-printskrin-yt

Ali, Bog nam na razne načine pokazuje da je uvijek i svuda prisutan, a naša pravoslavna vjera do sada je zabilježila mnogo slučajeva pojave čuda kroz koja nam je Gospod slao poruke ljubavi, utjehe i nade.

Neobičan događaj zbio se u duhovno najčistijem dijelu Grčke – na Svetoj Gori Atonskoj.

Naime, na nebu iznad manastira u kojem službuje, monah Timotije je odmah po izlasku sunca objektivom kamere zabilježio svjetlosnu pojavu tri duhovna bića koja su bila obasjana duginim bojama, iako je bilo tmurno i maglovito jutro.

Postoje razna tumačenja ovog događaja za koji mnogi vjeruju da je riječ o poseti Majke Božije, koja je inače i zaštitnica Svete Gore.

Po jednom starom predanju, Bogorodica je plovila u društvu sa Svetim Jovanom na putu iz Jope u Kipar da posjeti Lazara.

Kada je oluja brod skrenula sa kursa na tada paganski Atos, bili su prisiljeni da se usidre u blizini luke Klement, u blizini današnjeg manastira Iviron.

Djeva je izašla na obalu i oduševljena divljom lhepotom planine, blagoslovila je i zamolila svog Sina da ga pretvori u njen vrt. Začuo se glas: Neka ovo mhesto bude tvoje nasleđe i tvoj vrt, raj i nebo spasenja za one koji traže spasenje.

Od tog trenutka planina je posvećena kao vrt Majke Božje u koji nije dozvoljen pristup drugim ženama.

Pojava ovog čuda monasima nije ništa novo, jer kako kažu oni su svjesni da Bogomajka redovno pohodi planinu Atos i čuva pravoslavne molitvenike koji revnosno služe Gospodu.

Pogledajte video:

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: