Objavljeno: 25.08.2016 u 10:22 | Ostalo, Video | Komentara:

BUDUĆI ŠAMPION: Ima samo tri godine, a najteže vježbe izvodi ko od šale (VIDEO)

Dječačić iz Irana Arat Hoseini postao je prava zvijezda na društvenim mrežama zbog vratolomija koje je u stanju da izvede sa samo tri godine.

Arat Hoseini-naslovna

Salto unazad, balansiranje na rukama, pravljenje “mosta” iz stojećeg položaja – sve su to pokreti za koje bi mnogi gimnastičari bili ponosni da mogu da izvedu.

Ali novo čudo od djeteta, mali gimnastičar Arat Hoseini, ima samo tri godine, a već sa devet mjeseci je mogao da izvede mnoge komplikovane vježbe.

Arat je usavršavao svoju tehniku oko godinu dana, a društvene mreže osvojio je svojim performansom i fleksibilnošću.

Njegovi roditelji, Mohamed i Fatma, kažu da njihov sin nema profesionalne treninge, ali da vježba svakodnevno oko 10 do 20 minuta.

Jedan dan, kada sam se vratio kući sa posla i stavio prst u Aratovu ruku, on je polako ustao, zgrabio moj prst veoma čvrsto i odignuo noge sa zemlje. Tada sam primjetio koliko je zapravo snažan i bio sam veoma iznenađen. Aratov omiljeni trik je pravljenje salta unazad – rekao je Mohamed.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: