Objavljeno: 31.03.2017 u 12:52 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Buduća šampionka: Ona ima samo 16 mjeseci i može da prepliva bazen u dahu (VIDEO)

Mala Elizabet postala je senzacija kada se pojavio snimak u kome ona sa 16 mjeseci preplivava bazen u jednom dahu.

beba

Elizabet je sa obukom počela kada je imala samo šest mjeseci. Roditelji su je prvo učili kako da zadrži dah, zatim kako da se okrene u vodi i uhvati za ivice bazena, ako u njega upadne. Sve su radili da bi bili sigurni da će beba moći sama da se snađe u vodi. Čak su je u bazen ubacivali i obučenu.

Ova djevojčica iz Kanade postala je hit na internetu, nakon što je njen otac postavio video. Pogledajte nevjerovatno umijeće ove bebe:

A onda je Elizabet napunila četiri godine, i pogodite i dalje je obožavala vodu. Samo sada je počela da roni. I to na 3, 9 metara bez problema.

I tako, Elizabet danas ima šest godina, i bavi se pogodite čime, plivanjem.

Učestvuje na takmičenjima.

Nakon mnogo nagovaranja roditelja, Elizabet je ipak pristala da svoj pačeči stil plivanja, koji je savršen, malo unaprijedi konvencionalnim tehnikama.

Tako da se ova djevojčica,koja je veći dio života provela u bazenu, i dalje u vodi osjeća kao da je rođenja u njoj.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: