Objavljeno: 09.07.2015 u 20:46 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

BILA JE JEDNA OD NAJLJEPŠIH JUGOSLOVENKI, a i danas izgleda savršeno

Kada se pojavila u spotu ‘Detektivska priča’ Ljubljanske grupe ‘Videosex’, Anja Rupel je napravila pometnju. Preko noći postala je jedna od najpopularnijih djevojka i san svakog tinejdžera od Slovenije do Makedonije.

anja-rupel

Imala je 16 godina i mnogo želja. Kombinacijom čednosti djevojčice i zavodljivosti žene presudno je uticala da Videosex bude, uz Laibach i Zorana Predina, najpoznatiji slovenački muzički proizvod. Pošto se 1992. raspala grupa u kojoj je započela bavljenje muzikom, Anja se posvetila solo karijeri, komponovanju i pisanju.

Jedno vrijeme je radila kao radio-voditeljka. Objavila je šest samostalnih albuma: “Odpri oči” (1994), “Življenje je kot igra” (1996), “Moje sanje” (1997), “Ne ustavi me nihče” (1999), “Kolekcija” (2002) i “Vse” (2004). Poslije desetogodišnje veze s kolegom iz Videosexa Iztokom Turkom, udala se za pjevača aleša Klinara s kojim je 2002. dobila kćerku Lunu.

Grupa Videosex prvi koncert je imala u Beogradu, a najveći broj video klipova snimila je za Televiziju Beograd.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: