Objavljeno: 06.09.2017 u 19:43 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Američki pilot srušio se borbenim avionom prilikom slijetanja na aerodromu u Afghanistanu. Pogledajte šta je uradio kada je njegov ‘Harrier’ zahvatila vatra!

Potrebno je mnogo godina treninga i terenskog iskustva da postanete vješt pilot borbenog aviona. No također potrebno je i mnogo više da bi mogli spasiti vlastiti život.

Jedan pilot borbenog aviona ‘Harrier’ odlučio se na potez katapultiranja iz aviona u posljednjoj sekundi nakon što se njegova letjelica srušila na pisti u zračnoj luci u Kandaharu u Afghanistanu.

Nakon što je dobio upozorenje o neprijateljskim raketama, pilot je bio prisiljen sletjeti s kraće udaljenosti i veće nadmorske visine nego što je to potrebno, te se prebrzo spustio ‘klizajući’ se po pisti. Nakon samo nekoliko trenutaka avion je zahvatila vatra, a pilot je doslovno čekao do posljednje sekunde da bi spasio svoj život.

Pogledajte video:

Izvor: ludodobola.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: