Objavljeno: 29.04.2018 u 15:49 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

12 Kimovih zvijeri, koje ne daju da vođi fali dlaka s glave: Nemaju ime već identifikacioni broj, a kontakt sa porodicama im je zabranjen

Frans pres je prenijeo da je Kimovo obezbjeđenje pažljivo odabrano – po fizičkoj formi, izgledu, ‘snajperskim sposobnostima’ i boraličkim vještinama, kako im ‘ne bi ni mrav promakao’

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Čitav svijet je u petak sa oduševljenjem gledao susret lidera Sjeverne i Južne Koreje, Kim Džong Una i Mun Džae Ina. Oni su se sreli u pograničnom selu Panmundžom, u demilitarizovanoj zoni između dvije države. Tokom samita su postignuti brojni značajni dogovori između dvije zemlje, a slike i snimci koji su nastali tokom ovog sastanka ućiće u istoriju. U tu grupu spada i snimak na kojem se vidi kako Kimovi tjelohranitelji trče oko njegovog automobila u pokretu.

Svi svjetski mediji su preneli vijest o njegovoj ličnoj sviti koja se od njega nije odvajala, a obraćali su pažnju na svaki mogući detalj.

Tjelohranitelji su provjeravali prostorije za sastanke kako bi provjerili da nema eksploziva i uređaja za prisluškivanje. Stolica na kojoj je sjedio Kim je prije toga bila dezinfikovana, a za to se pobrinulo lično obezbjeđenje.

Mnogi su komentarisali kako su jako dobro obučeni, a ženskom oku nije promakla ni činjenica da su neki veoma lijepi i zgodni.

Frans pres je prenijeo da je Kimovo obezbjeđenje pažljivo odabrano – po fizičkoj formi, izgledu, “snajperskim sposobnostima” i boraličkim vještinama, kako im “ne bi ni mrav promakao”.

Nakon toga su svi željeli da saznaju više o ovom momcima koji svojim životom čuvaju lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una.

Ovi tjelohranitelji su dio Vrhovne garde koja je zadužena da štiti vladajuću porodicu Sjeverne Koreje. Trenutni komandant garde je Jun Džong Rin.

Prema zvaničnoj istoriji, ova garda je učestvovala u Korejskom ratu, a njene jedinice su “izrodile” čak 72 “heroja rada” i 28 “heroja republike”.

Prve jedinice su nastale 1946. godine, a od 1970. godne do sredine devedesetih bili su dio Odjeljenja državne bezbjednosti.

Kim Džong Il je reorganizovao gardu tako što je otpustio više desetine oficira i proširio svoju grupu privatnih telohranitelja za 200 ljudi i nazvao ih “Jedinica 2.16″.

Ova garda spada pod kontrolu Korejske narodne armije i podjeljena je na približno šest odeljenja, tri borbene garde, nekoliko odjeljenja tjelohranitelja i jedan građevinski bataljon. Jedinica broji između 95.000 i 120.000 zaposlenih.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Tjelohranitelji se dijele na dvije grupe – Odjeljenje 1 koje štiti Kim Il Sunga i Odeljenje 2 koje štiti Kim Džong Ila. Pretpostavlja se da Kim ima svoju ličnu gardu za zaštitu.

Komanda garde ima kampove širom zemlje, obično blizu zvaničnih rezidencija i ima snažno uporište u Pjongjangu.

Garda nadgleda vojne i partijske ličnosti kako bi osigurala bezbjednost porodice Kim. Ove jedinice koriste i artiljerijska i oklopna vozila kako bi zaštitili rukovodstvo zemlje.

Prema svjedočenjima Li Jang Kuka, regruti za gardu se pronalaze u srednji školama nakon čega slijedi pregled.

Fizički preduslovi su da regrut nema ožiljke na licu i da ima proporcionalno građeno tijelo. Potencijalnim kandidatima se provjerava porodična istorija, kao i partijska lojalnost.

Jednom kada budu izabrani, članovi dobijaju identifikacioni broj, dok im se svi ostali brišu, a kontakt sa porodicom je zabranjen. Samo jedan član po porodici može da radi kao tjelohranitelj.

Regruti potom idu u posebne kampove za obuku koja traje i do dvije godine. Obuka obuhvata tekvondo, stražarenje, marševe od 25 km i taktike tokom posebnih operacija.

Prema riječima Oh Jang Nama, bivšeg člana Odeljenja za državnu bezbjednost, Vrhovna garda je objavila knjigu o obuci na 300 strana sa detaljima ranijih zadataka.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: