Objavljeno: 14.05.2014 u 14:54 | Nogomet | Komentara:

GEST HUMANOSTI: Kako je veliki Samaras oduševio bolesnog dječaka na oproštaju od Celtica

Jorgos Samaras možda nije napadač kakvog bi navijači Seltika voljeli da gledaju u dresu omiljenog tima, ali ih je “kupio” gestom koji mogu da učine samo veliki ljudi.

samaras-gest-humanosti

Grčki napadač se oprostio od škotskog šampiona novom titulom, a poslije pobjede nad Dandijem prišao je tribini iza gola i uzeo u naručje 11-godišnjeg Džeja Bitija.

Mladi navijač Celtica boluje od Daunovog sindroma i omiljen je među “Keltima”, pa mu je najprije prišao trener Nil Lenon i dao medalju, a onda ga je Samaras uzeo kako bi učestvovao u šampionskom slavlju na terenu.

Mali Džej, koji ima čak i naočare u klupskim, zeleno-belim bojama, nije skidao osmijeh. Bio je oduševljen, pipkao je Samarasa po licu kao da je želeo da se uvjeri da je to što mu se dešava zaista stvarno i čvrsto ga zagrlio, a jedan gest velikog čoveka uljepšao mu je dan koji će sigurno pamtiti.

Samaras se tako na najljepši mogući način oprostio od Celtica, jer će slavni klub napustiti ovog ljeta kao slobodan igrač.

 

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: