Objavljeno: 11.07.2014 u 15:39 | Nogomet | Komentara:

Evo dokaza da je prvi penal Holandije možda bio gol! (VIDEO)

Nakon što je golman Argentine obranio, lopta se odbila u zrak, zavrtjela i krenula kotrljati prema golu.

Svi koji su gledali penale u polufinalnom dvoboju SP između Holandije i Argentine znaju da je prvi penal Holanđanina Vlaara obranio golman Argentine Romero. Ili možda nije bilo tako? Naime, procurila je snimka jednog navijača sa stadiona koji je snimio taj događaj koji pokazuje nešto nevjerovatno.

Naime, nakon što je golman Argentine obranio, lopta se odbila u zrak, zavrtjela i krenula kotrljati prema golu. Vlaar se drži za glavu, Romero odlazio od gola i slavi, a lopta ide prema gol-crti. Vlaar se ipak okreće jer je shvatio da bi lopta mogla ući u gol i pokazuje sucu da je možda gol. Lopta se je vjerovatno zaustavila na crti, ali bilo bi zanimljivo vidjeti gol-tehnologiju za ovaj slučaj, jer se čini da je barem dio lopte prešao crtu. Također ostaje pitanje je li Vlaar dirao loptu ramenom.

Da je lopta ušla u gol bilo bi zanimljivo i vidjeti da li bi sudac utakmice doista priznao pogodak. A da ne govorimo kakva bi reakcija bila golmana Romera.

Nije prvi put da se tako nešto dogodilo u nogometu. Jedan od najsmješnijih takvih golova dogodio se prije četiri godine u marokanskoj ligi. Taj gol sudac je nakon uvjeravanja izvođača i priznao. Taj VIDEO pogledajte ispod.

Izvor: www.dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: