Objavljeno: 02.11.2013 u 22:26 | Košarka | Komentara:

Tuzla kao nekada: Skoro 500 ljudi ostalo ispred prepunog Mejdana

sloboda-mejdan-sparsi

Košarka se u Tuzlu vratila na velika vrata. Večeras je u susretu trećeg kola Lige 12 Mejdanu gostovao tim Sparsa, a na kraju je protiv inspirisanog domaćina morao priznati zaslužen poraz.

Bila je to odlična utakmica, ali bez rezultatske neizvjesnosti. Sloboda je kontrolisala igru i rezultat za konačnih i uvjerljivih 86:66.

Prvo ime meča bio je Amerikanac Thomas Cook s 15 ubačenih poena, ali domaći su mogli biti sretni jer su u fazi odbrane odigrali besprijekorno.

No, više i od rezultata, pobjede i dobre igre, domaće može radovati ogroman interes košarkaške publike u Tuzli koja je i ovaj put dvoranu Mejdan ispunila do posljednjeg mjesta.

Istina, riječ je o maloj dvorani kapaciteta 1.200 gledalaca, ali podatak da je pred ulazima ostalo skoro 500 ljudi, uistinu je za naše prilike fascinanatan!

Košarka se u velikom stilu vratila u ovaj dio Bosne i Hercegovine, a Tuzlaci se nadaju da će se ovaj put zadržati mnogo duže.

Izvor: Radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: