Objavljeno: 10.06.2013 u 15:05 | Featured, Nogomet, Sport | Komentara:

BOSANAC KRENUO PJEŠKE PREMA MINHENU: Vahid Čehaja ispunjava obećanje nakon što je Bayern osvojio Champions League

VahidCehaja-Bayern Vahid Čehaja, Bugojanac je koji je privukao pažnju javnosti pred finale Lige prvaka, obećanjem da će pješačiti od svog grada do Minhena, ukoliko Bayern osvoji petu titulu najboljeg kluba na Starom kontinentu – ispunjava svoje obećanje!

Pred finale Champions league, Vahid je za Doznajemo.com kazao:

- Hvala vašem i našem cijenjenom portalu. Bayern, kad osvoji ako Bog da, petu titulu LP sa svog pohoda pješice prema Minhenu u tu čast vi ćete biti informisani svakodnevno sa mog pješačenja – kazao je, objasnivši i detalje planiranog puta:

- U zadnje četri godine nakon dva finala koje je Bayern igrao i izgubio, 2010. i 2012. godine sam plakao od tuge. Evo, hvala Bogu, dočekah i treće nakon kojeg ću, nadam se, opet plakati – ali ovoga puta od sreće. U dva prethodna najavljivao sam, ukoliko Bayern osvoji petu titulu LP, u tu čast pješčim iz Bugojna do Minhena kroz 5 zemalja (BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku) kako bih odao počast svima koji su još od davne 1974. sa Bayernom osvojali titule. Na pješački pohod do Minhena u tu čast bih kreno 10. juna na svoj rođendan, a cilj mi je da u Minhen dođem do 24. jula kad Bayern sa Barcelonom igra prijateljsku utakmicu.

Podsjetimo, 25. maja ove godine, na Wembleyu, Bayern je u finalu najelitnijeg nogometnog takmičenja na Starom kontinentu protiv Borussije iz Dortmunda slavio sa 2:1.

vahid-krenuo-minhen

Izvor: Doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: