Objavljeno: 25.08.2016 u 10:41 | Film, Showtime, Slike, TV | Komentara:

Znate li ko je dječak sa slike? Bio je bolešljiv od rođenja, nosio je naočale sa debelim okvirom…

Ovaj mališan je rođen 18. oktobra 1960. godine, u Briselu. Bio je bolešljiv od rođenja, nosio je naočale sa debelim okvirom, bavio se klasičnim baletom i uvijek je išao u školu sa modricama, jer su ga njegovi vršnjaci tukli.

mladi-van-dam

Kada je imao 11 godina, otac ga je upisao na karate. Istovremeno, radio je naporno na psihološkoj pripremi i auto-obuci, koja mu je pomogla da prevaziđe nedostatak povjerenja u svoje sposobnosti.

Njegov trener je u njemu prepoznao talenat i vježbao je sa njim tri do četiri puta sedmično, duplo više nego sa ostalim učenicima.

stari-van-dam

Godine 1978. mladić je dobio crni pojas, a 1980. postao je evropski prvak u karateu. Tada je počeo da radi kao izbacivač u noćnom klubu “Chuck Norris”.

Četiri godine kasnije, dobija ponudu da glumi u holivudskim filmovima i konačno, 1988. godine. stekao je svjetsku slavu, zahvaljujući filmu ‘Bloodsport’.

stari-van-dam2

Ovaj dječak je Jean Claude Van Damme.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: