Objavljeno: 28.06.2015 u 9:48 | Showtime, Zabava | Komentara:

Sjećate se nje? “Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato …” (FOTO)

vana Legin bila je jedna od najpoznatijih dJevojčica nekadašnje Jugoslavije zbog svog “gostovanja” u pjesmi Zdravka Čolića “Čaje šukarije” i uloge Amele u filmu “Kuduz”.

ivana-legnin-1

Početkom devedesetih, zbog rata, iz Sarajeva se preselila u Melburn, gdje i danas živi.

ivana-legnin-2

vana je danas prelijepa žena u svojim 30-im godinama. Diplomirala je na jednoj australskoj Akademiji za film i umjetnost i najčešće radi iza kamere. Glumom se bavi amaterski. Prije nekoliko godina ostvarila je ulogu u kratkom filmu “Toll Free”, koji govori o životu bosanske porodice u Australiji.

ivana-legnin-3

Prije nekoliko godina ponovo se srela i sa Zdravkom Čolićem koji je bio na turneji po Australiji. Poslije koncerta Ćola je otišao na ručak sa njom i njenim roditeljima, gdje su evocirali uspomene na neka davna vremena.

Danas živi u Melburnu sa svojim dugogodišnjim partnerom. Odigrala je i nekoliko uloga u filmovima australijske produkcije, ali je njen prvi izbor rad iza kamere. Zaposlena je na televiziji TEN, te se prvenstveno bavi izradom reklama, a u slobodno vrijeme piše dječije pjesmice i scenarija za filmove.

Izvor: novi.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: