Objavljeno: 24.05.2016 u 8:01 | Music, Showtime | Komentara:

POTRESNA ISPOVIJEST HALIDA BEŠLIĆA: Ja sam sljedeći…

Halid Bešlić nedavno je ostao bez oca Muje, čija smrt ga je zadesila na turneji po Americi, a pogodila ga je i smrt prijatelja Ćazima Čolaković, a kako je rekao, sljedeći je on na redu.

halid

Ovo je rekao pjevač Halid Bešlić u razgovoru koji je objavio Express, a jedno od pitanja bilo je i to “Šta prvo pomisliš kada razmišljaš o roditeljima?”

“I život i smrt su dio naše svakodnevnice. Nikada mi u životu nije gore bilo, ali izdržao sam. Samo ja znam kako i na koji način. Sve je to sada iza mene, pomalo se stabilizujem i privikavam na život poslije smrti i sahrane moga oca“, rekao je Bešlić i otkrio šta je prvo pomislio kada je saznao za očevu smrt.

“Pomislim na ono što mi je moja pokojna mama govorila: “Sine Halide, u životu i smrti je najbitnije da sve ide i bude po redu“. Kada sada gledam iz njene perspektive, ispada da sam ja sljedeći. Moram da kažem i da se sada nadovežem na ovo – da je moje djetinjstvo bilo srećno, mirno i bezbrižno na Romaniji. Tada se drugačije živjelo nego danas. Bilo smo zadovoljniji ili je to sada tako sve iz moje perspektive gledanja. Srećan sam i ponoson na svoje detinjstvo. Imao sam roditelje koji su me voljeli, a to je ono što je nezaboravno.

Nedavno je preminuo i Halifov kolega Ćazima Čolaković. Pogodila ga je i njegova smrt.

“To je zaista posebno pitanje, kao što je i moj Caka bio. Njega sam najviše volio na estradi. On mi je najviše pomogao kad sam počeo sa pjesmom, mada smo isto godište, ali on je počeo nekoliko godina prije mene. Družili smo se i privatno i poslovno. Veliki gubitak za ljude koji znaju šta je dobar pjevač, dobar autor i dobar čovjek, rekao je Halid.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: