Objavljeno: 11.12.2013 u 16:06 | Film, Showtime | Komentara:

Bosanci snimili svoj prvi kung-fu film, pogledajte kako to izgleda

bosanci-kung-fu-film

OVOG utorka u Bosankom kulturnom centru Tuzla na konferenciji za medije predstavljen je prvi bosanski kung-fu film “Gorčina osvete”, koji je sniman u Tuzli, Sapni i drugim dijelovima Tuzlanskog kantona, piše tuzlanski.ba.

Film je inspiriran Bruceom Leejem, čija se 40. obljetnica smrti obilježava ove godine. Premijera je zakazana za 19. prosinca, redatelj filma je Damir Pirić, a glumačku ekipu većinom čine članovi Kung Fu Wu Shu Centra za obuku u Bosni i Hercegovini. Snimanje se proteglo na čak tri godine.

Pogledajte kako izgleda najavni isječak.

“‘Gorčina osvete’ je jedna bosanska priča, začinjena motivima, dijalozima i akcijom kao iz nekog kineskog kung fu filma o neznanom junaku koji dođe u selo, spasi selo i ode u planinu. I dalje prateći tu tradiciju kung fu filmova naziv filma koji nam u samom startu otkriva temu i ideju skoro polovice filma, govori da će tu biti neka osveta i da će ona biti gorka, ali naš junak, naš “vojnik Gorčin” ne dolazi primarno iz te tradicije, on dolazi iz našeg bosanskog miljea u kojem vladaju drukčija pravila i vrijednosti”, stoji na stranicama BKC-a Tuzla.

Izvor: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: