Objavljeno: 27.07.2015 u 22:09 | Film, Showtime, TV | Komentara:

BILA JE GIDRINA ŽENA U ‘LUDIM GODINAMA’: Saznajte šta se s njom dogodilo poslije (FOTO)

Glumica Dara Čalenić imala je blistavu pozorišnu karijeru prije nego što je prešla na film. Umjetnica raskošnog talenta napustila je Jugoslaviju sredinom 80-ih, u vrijeme kad je reditelj Zoran Čalić sa svojim glumačkim drimtimom predvođenim Dragomirom Bojanićem Gidrom godišnje snimao po jedan film o dogodovštinama her Žike Pavlovića i kompanije.

dara-calenic (1)

Otišla je da živi u Ameriku, gdje je njen suprug Vlada Petrić predavao filmsku režiju na čuvenom Harvardu. Planirala je da se vrati, da ponovo zaigra na scenama Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Ateljea 212 i Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali do njega, sticajem različitih okolnosti, nikada nije došlo.

U Americi se bavila glumom.

- Srela sam Orsona Velsa, Artura Milera, Liv Ulman i mnoge druge. Upoznala sam Lorin Bekol, u predstavi “Aplauz” na Brodveju. Imala je izuzetnu harizmu, bila je u punoj glumačkoj snazi. Plenila je ljepotom i talentom. To je bilo nevjerovatno iskustvo. Prepuna sala, ovacije, oduševljenje – rekla je Dara nedavno za “Politiku”.

dara-calenic (2)

Posljednjih godina sve češće je u rodnom Novom Sadu. Mada je nedavno napunila 81. godinu, veoma je živahna i vitalna.

Izvor: nadlanu.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: