Objavljeno: 17.12.2016 u 10:44 | Ostalo | Komentara:

ŽENA STARA 101 GODINU RODILA ZDRAVU BEBU TEŠKU 4 kg: Evo šta je istina! (FOTO)

Dogodio se preokret u priči koja je izazvala nevjericu kod mnogih, a kod nas su je neki mediji prenijeli pod bombastičnim naslovima.

starica-beba

No, snopes.com, sajt koji se bavi provjerom istinitosti takvih bombastičnih vijesti utvrdio je da je cijela priča – izmišljotina!

Podsjetimo, još 7. januara ove godine, web site World News Daily Report objavio je članak u kojem se tvrdilo da je 101-godišnja žena iz Italije po imenu Anatolia Vertadella rodila bebu tešku preko 4 kilograma nakon uspješne transplataije jajnika u privatnoj klinici u Turskj, a koja su, prema navodima, medicinski profesionalci kritiovali zbog životnog doba u kojem je starica.

WNDR je tvrdio da je izvor njihove priče ‘Rivista Napoli’, međutim utvrđeno je da je u pitanju puka fikcija, a fotografija kojom je ilustrovan članak je preuzeta sa Reddita, i nema nikakve veze sa pričom o porođaju 101-godišnjakinje.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: