Objavljeno: 17.02.2015 u 12:23 | Ostalo, Slike | Komentara:

Ventilator mu je odjednom stao, ustao je da vidi zašto i ostao bez teksta (FOTO)

Jedan korisnik društvene mreže Redit zaspao je pored ventilatora, a nedugo zatim ga je probudio čudan zvuk. On je ustao sa kreveta i primjetio da je ventilator stao.

ventilator-zmija (1)

Međutim, kada je bolje pogledao, vidio je da se zmija zaglavila u ventilatoru, a koji ju je presjekao bukvalno na pola. U pitanju je zlatna zmija, posebna vrsta koja ima običaj da “leti”.

ventilator-zmija (2)

Zmije noću obično privlači toplota, za šta je motor ventilatora bio idealno mjesto.

Ali, zmija se previše približila propelerima i na kraju tragično skončala.

ventilator-zmija (3)

Zlatne zmije su uobičajena pojava u južnoj i jugoistočnoj Aziji i popularne su kao kućni ljubimci jer su mirne. Iako proizvode otrov, on je prilično slab i nema efekta na ljude.

ventilator-zmija (4)

Ono što je zanimljivo još kod ovih zmija je mogućnost da bukvalno “lete” kroz vazduh, što im je poseban odbrambeni mehanizam kojim bježe od predatora.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: