Objavljeno: 14.03.2016 u 12:53 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

VAŽNA ŽIVOTNA LEKCIJA: Koliko ste puta u životu pojeli tuđi keks?

Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Odlučila je da kupi knjigu kako bi joj vrijeme brže prošlo. Uz knjigu kupila je i kutiju keksa…

zena-jede-keks

Sjela je u VIP čekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane jedan gospodin koji je čitao novine. Kada je ona počela da se služi keksom i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je da čita knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila… Svaki put kada je ona uzimala jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirajući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u kutiji i djevojka pomisli: baš me zanima šta će sada da uradi.

Čovjek uze posljednji i podjeli ga na dva dijela. Ovo je zaista previše, pomisli djevojka, šokirana uzme svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osjećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga kako bi izbjegla neke druge neprijatne događaje. Zatvorila je knjigu i ubacila je u torbu.

U tom trenutku, ugledala je kutiju keksa još uvijek netaknutu. Postidje se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sjedio pored nje, ali koji je, bez ljutnje, nervoze ili prepotencije, podjelio i svoj posljednji komad sa njom – totalno suprotno od nje, kojoj su bili povređeni ponos i osjećanja.

Zaključak: Koliko smo puta u životu pojeli tuđi keks, a da to nikad nismo ili nećemo saznati?

Prije nego što dođeš do brzopletog zaključka i počneš da misliš loše, obrati pažnju na detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled.

U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:

- Kamen kada je bačen
- Riječ nakon što je izrečena
- Mogućnost nakon što je izgubljena
- Vrijeme koje je prošlo
- Ljubav za koju se ne boriš.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: