Objavljeno: 29.12.2016 u 17:54 | Ostalo | Komentara:

STARICI (88) SE ISPUNIO SAN: Htjela samo frižider da zapamti da ga je imala u životu, dobila mnogo više!

Priča o starici u suzama dirnula je mnoge. 88-godišnja nana Hankija živi sa bolesnim sinom Abdulahom i plete čarape i prodaje po pijacama kako bi prehranila svoga bolesnog sina.

starica-kuca

Prošlog mjeseca Hankija Omerović Svojat isa suzama u očima otkrila je svoju veliku želju:Sine, kupite mi frižider da zapamtim da i ja u svom životu imam frižider”.

Mnogi su se uključili u akciju da joj se pomogne i nakon mjesec dana vidljiv je rezultat:

-  Na kraju ove godine! Nisam mogao ni sanjati, kad sam objavio apel za pomoć, da će se rekordnom roku završiti KUĆA majke Hankije Omerović. U toku su završni radovi fasade, a imaju sredstva i za namještaj, koja je prodavala pape sa svojih 88 godina, da preživi i sakupi za dženazu! Mnogo dobrih ljudi je sudjelovalo u akciji. Molim Gospodara svjetova da njima napravi ljepšu kuću u dženetu, a majki Hankiji dadne zdravlja da koju godinu uživa u toplom domu!

Duša draga! – naveo je organizator akcije.

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: