Objavljeno: 29.01.2016 u 19:10 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

Spavala je sa zmijom, a onda je od veterinara saznala nešto šokantno…

U srednjem vijeku postojala je žena u Indiji koja je kao kućnog ljubimca imala pitona, zmiju koju je mnogo voljela.

zena-zmija

Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala jesti. Nakon nekoliko nedelja pokušavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeći joj sve živo što jedna zmija može poželjeti da zadavi i pojede, očajna žena ju je odnijela veterinaru.

Saslušavši cijelu priču i muku gazdarice, veterinar ju je upitao: “Da li vaša zmija spava s vama noću, obmotava se oko vas ili dogmiže jako blizu te se raširi cijelom svojom dužinom?

Žena je iznenađeno sa mnogo nade odgovorila: “Da! Da ! Ona to radi svakodnevno i to me čini tako tužnom, jer vidim da nešto traži od mene, a ja joj ne mogu pomoći da se osjeća bolje.”

Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio: “Gospođo, vaš piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede.

On je, svaki put, gmižući i “grleći” vas, obmotavajući se oko vašeg tijela, provjeravao veličinu kako bi odmjerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti prije napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mjesta da vas lakše svari pošto vas udavi i proguta.

Pouka i poruka priče je: Moraš prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku namjeru. Samo zato što je neko u vašoj blizini, “grli” vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namjere dobre.

Izvor: vestinet.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: