Objavljeno: 05.02.2015 u 16:15 | Auto & Moto, Ostalo, Slike | Komentara:

SAMO U EMIRATIMA: Šeik došao u hotel u Mercedesu od bijelog zlata!

Šeici iz Emirata se često međusobno takmiče ko će imati bolja, skuplja i ekskluzivnija kola, ali ovaj Mercedes SLS AMG je pretjeran, čak i po njihovim standardima.

mercedes-benz-amg-sls-belo-zlato-2

Ova specijalni i vjerovatno jedinstveni Mercedes je za sada fotografisan samo u Dubaiju i sumnja se da je pripada nekom milijarderu koji je umješan u poslove sa naftom. No iako se ne zna ime vlasnika, ostale karakteristike su više nego poznate.

mercedes-bijelo-zlato (1)

Ovu zujalicu pokreće V10 kvad-turbo motor sa 1600 KS, što mu omogućava da pređe 1/4 milje (oko 400 metara) za manje od 7 sekundi, dok mu treba oko 3 sekunde da dostigne 100 na sat. Ali najintrigantnija stvar na njemu je oplata koja izgleda kao da je presvučena bijelim zlatom.

mercedes-bijelo-zlato (2)

Iako stručnjaci tvrde da to nije moguće jer bi bijelo zlato moglo da se istopi na tropskim temperaturama, ne sumnjamo da je neko, za pare, riješio i ovaj problem.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: