Objavljeno: 28.05.2013 u 9:27 | Featured, Ostalo | Komentara:

Priča o ocu i sinu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

prica-o-ocu-i-sinu

 

Jedan mladić se približavao danu diplomiranja na fakultetu. Nekoliko mjeseci divio se jednom sportskom automobilu u prodavnici automobila, a znajući da mu otac to može priuštiti jer je bio imućan, rekao je ocu šta želi kao poklon za diplomski.

Kako se dan diplomiranja bližio, mladić je očekivao znakove koji će uputiti na to da mu je otac kupio automobil. Konačno, na dan diplomiranja, otac ga je zovnuo u svoju sobu. Tada mu je rekao da je veoma ponosoan sto ima tako finog sina i rekao mu koliko ga voli. Predao mu je poklon u vidu lijepo upakove kutije. Znatiželjan sin, ali i u neku ruku razočaran, otvorio je kutiju i u njoj je bila Biblija u kožnom povezu, sa ugraviranim imenom mladića u zlatu. Ljutito, mladić je povisio ton na oca i izgovorio: “Imaš toliko novca, a poklanjaš mi Bibliju?”, i istrčao iz kuće ne uzevši poklon.

Mnogo godina je prošlo i taj mladić je postao uspješan biznismen. Imao je prelijepu kuću i divnu porodicu, ali je shvatio da je njegov otac star i pomislio je da bi možda trebao da ga posjeti. Nije vidio oca od dana diplomiranja. Prije nego je i uspio da se organizuje da posjeti oca, primio je telegram u kojemu je pisalo da je njegov otac preminuo i da mu otac ostavlja svu svoju imovinu. Otišao je kući istog trenutka kako bi odradio sve što je potrebno.

Kada je stigao do porodične kuće, odjednom su tuga i žaljenje obuzele njegovo srce. Počeo je da pretražuje očeve važne stvari i papire i ugledao je još uvijek novu Bibliju, u istom stanju kako ju je i ostavio prije mnogo godina. Sa suzama u očima otvorio je Bibliju i počeo je listati stranice. Kako je listao, ključ automobila ispao je iz Biblije. Imao je oznaku prodavnice automobilima iz koje je želio sportski automobil kao poklon za diplomski. Na oznaci je bio datum njegovog diplomiranja, kao i riječi ISPLAĆEN U POTPUNOSTI.
Koliko puta u životu nam nedostaje blagoslov i odgovori na naše molitve jer ne stignu baš na vrijeme u koje smo to očekivali? Pouka ove priče je da volite svoje roditelje i da ih saslušate, jer zaista oni Vam žele samo najbolje.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: