Objavljeno: 03.07.2013 u 7:00 | Ostalo | Komentara:

Pogledajte: Čimpanza i mladunče risa najbolji prijatelji

simpanza-ris

Životinjski svijet je perepun čudnih prijateljstava, a posljednje koje nam stiže je drugarstvo između 20-mjesečne čimpanze i mladunčeta risa koji su postali nerazdvojni u Mirtle Bič safariju u Južnoj Karolini.

Čimpanza Varli i mladunče risa Sutra svaki dan provode zajedno igrajući se, hraneći se, pa čak i spavajući jedno pored drugoga.

simpanza-ris-2

Direktor parka, Dr. Bagavan Antel je rekao: – To je prirodno prijateljstvo. Varli pruža Sutri mogućnost za nove avanture. Sve vrijeme provode zajedno.

simpanza-ris-3

A Varli je od ranije poznat po neobičnim prijateljstvima pošto je prije par meseci imao običaj da vrijeme provodi sa mladunčetom grizlija Bem Bemom.
VIDEO > Čimpanza i mladunče risa najbolji prijatelji:

Izvor: Blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: