Objavljeno: 31.10.2013 u 15:09 | Featured, Ostalo | Komentara:

Pismo iz Banja Luke: “U Doboju mi se dogodila stvarno nevjerovatna situacija”

Na adresu Bh-index portala stiglo je zanimljivo pismo gospodina iz Banja Luke koji želi da svoju priču podijeli sa ostalim čitateljima.

doboj-zeljeznica-pismo

Naime, prema njegovim riječima jučer mu se u Doboju dogodila nevjerovatna stvar.

Poštovanje,

zovem se Milan D. (puni identitet poznat redakciji) i prijevremeni sam penzioner iz Banja Luke, jer sam prije nekoliko godina nastradao na gradilištu. Danas (op.a. jučer) oko 12:00 h mi se desila stvarno strašna i neugodna situacija u Doboju koju bi htio podijeliti sa čitateljima portala.

Već duže vrijeme sam prodavao zemljište u Doboju koje je u posjedu moje porodice već duži niz godina. Nužda me natjerala da prodam isto jer sam već duži niz godina teško bolestan. Teškim mukama sam se rastao od zemljišta i stare propale kuće mojih roditelja, za koje sam dobio 20.000 eura. S tim novcem sam se zaputio ka Željezničkoj stanici u Doboju, ali također na putu ka stanici nakratko sam zastao u gradskom parku jer sam bio i suviše umoran. Sjedio sam tu neko vrijeme i otišao.

Kada sam se napokon teškim mukama svojim nogama dovukao do stanice, sjetio sam se da sam zaboravio torbicu s novcem. U tom trenu mislio sam da ću umrijeti, u sebi sam pomislio, ostao sam i bez novca i bez zemljišta. Kud i gdje sad da idem, morao je neko već da nađe do sada novac, ali ipak sam smogao snage da se vratim na ono isto mjesto u parku. Na istoj klupi na kojoj sam se odmarao sam zatekao nekog dečka i djevojku koji su sjedeli i pričali. Pitao sam ih jesu li pronašli neku torbicu, na što me dečko samo pogledao, lagano se nasmijao, i izvadio mi torbicu iza leđa. U tom trenu sam se preporodio ponovno, nisam osjećao ni bol u nogama ni ništa. Htio sam mu dati nešto novaca za nagradu što je on odbio i rekao da ćemo samo u to ime popiti piće.

Otišli smo u obližnji kafić na kafu, gde sam se pobliže upoznao sa dečkom. Bio je izuzetno fin i prijatan dečko, sjedeli smo tako 2 sata, zaboravio sam na sve. Naime dečko mi je rekao da se zove Ahmet ili Ahmed i dolazi iz Klokotnice kod Doboja, došao je u Doboj da se vidi s drugaricom koju nije dugo vidio.

Svako malo sam mu pokušavao dati nešto novaca za nagradu kada je tako pošten, ali je mjenjao temu svaki put kada sam mu nudio. U trenutku kada smo se trebali rastati, opraštali smo se i u tom trenu mi je rekao da ide do toaleta, nije ga bilo nekoliko minuta pa sam tražio od konobara da naplati, i pitao gdje je dečko otišao, a ovaj mi reče da je on platio račun i otišao. Ovim putem mu se zahvaljujem i nadam se da ćemo se opet negdje sresti”, stoji u pismu.

Izvor: bh-index.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: