Objavljeno: 05.01.2014 u 18:40 | Ostalo | Komentara:

Ovo je njegova posljednja slika, samo trenutak poslije desilo se nezamislivo

18-godišnji Cheng Changjiang opuštao se poslije škole i pozirao u jednom manjem mjestu Xinyang, u Henan provinciji kako bi imao sliku za pamćenje za taj dan, ali ni slutio nije šta će se desiti samo par trenutaka nakon što je nastala ova slika.

spasio-3-djece

Ono što se desilo poslije je herojski čin ovog mladića. Naime, troje male djece palo je u vodu i počelo se utapati, on je to primijetio i iako nije znao plivati skočio je da im pomogne i tako ugrozio svoj život.

Čuo je vriske i odmah je skočio u vodu, ni o čemu drugome nije razmišljao. Dok je izvlačio posljednje dijete iz vode, jedan prolaznik je pritrčao da mu pomogne. Kako je predao dijete prolazniku, Cheng je potonuo.

Izvukli su ga iz vode, ali već je bilo kasno. Bio je mrtav i nije mu se moglo pomoći.

To je bilo tipično od Chenga da druge stavi ispred sebe, čak iako to znači da svoj život stavi na kocku. Herojski čin koji se nikada ne smije zaboraviti.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: