Objavljeno: 03.01.2016 u 19:34 | Auto & Moto, Ostalo | Komentara:

Ova Škoda Octavia je imala sudar, a onda je stigao majstor (FOTO)

Svake godine se na našem tržištu obrne oko pet puta više polovnjaka nego novih automobila. Tržište polovnih automobila je nesrazmjerno veće i logično nudi veći prostor za razne nepoštene ‘trikove’ u cilju veće zarade na neopreznim kupcima. Jedan od primjera je pred nama…

slupana-skoda-1

Najveća nepoznanica su tahometri, odnosno tačan broj pređenih kilometara koje pokazuje tahometar u automobilu, ali kupac uvijek treba da postavi pitanje i da li je njegov potencijalni novi-stari automobil imao nekakvu veću havariju.

slupana-skoda-2

Danas, kada se koriste modularne komponente, veoma je teško procjeniti da li je neki automobil imao havariju ili ne. Popravke se više ne isplate, ali zato se itekako isplati zamjena kompletnih komponenti.

slupana-skoda-3

Kao što možemo videti na priloženim fotografijama, Škoda Octavia TSI imala je tešku havariju (udarac kamiona s boka), ali je majstor uspjeo da napravi “nov” auto. Što bi naši preprodavci automobila rekli “nov, žena vozila samo nedeljom u crkvu”

slupana-skoda-4

Ovo se dogodilo u Rusiji (fotografije objavojene na web stranici fishki.net). Provjera istorije vozila treba da bude ključna pri kupovini polovnog automobila, iako ovakve havarije u malom broju slučajeva budu i zabilježene.

Foto:

Izvor: automagazin.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: