Objavljeno: 18.06.2016 u 18:14 | Ostalo, Slike | Komentara:

Ona je ponosno objavila sliku svog trudničkog stomaka. A onda je uslijedio HOROR!

Blogerka Meg Ajrlend 2014. je na grupi koja okuplja trudnice i majke na jednoj društvenoj mreži objavila fotografiju svog trudničkog stomaka.

Meg Ajrlend (1)

Bilo je to sasvim spontan, nevin potez koji gotovo svaka trudnica ili majka napravi. Uostalom, zar bi zaista nešto ružno moglo da se desi?

Nije ni pretpostavila da će svoje trudničke slike na perverznom pornografskom sajtu!

Nakon što je otkrila ovo, odlučila je da svoje iskustvo podjeli na Fejsbuku kako bi podigla svijest o opasnostima koje vrebaju sa svih strana na internetu, pogotovo na društvenim mrežama.

- Moje trudnička slika, zajedno sa 15 drugih intimnih koje sam djelila na društvenim mrežama, završile su na kompromitujućem sajtu koji objavljuje slike golih trudnica. Svakog dana viđam porodične trudničke slike na Fejsbuku i vjerujem da nijedna žena ne pretpostavlja da bi moglo da joj se dogodi ovako nešto. Nisam ni ja, ali se ipak desilo – započela je svoju ispovijest Meg.

Činjenica da bilo ko od vaših virtualnih „prijatelja” to može da učini još više je zastrašujuća. Ali to čak rade i neki muževi, nečiji djever, kum, kolega, školski drug.

- Koga sam mogla da krivim? Neki bi rekli da sam u ovoj priči jedini krivac ja jer objavljujem privatne stvari na društvene mreže. Ipak, ja to vidim drugačije. Nije mi smetalo to što je nekom skinuo moju fotografiju, već mjesto na kome je ona završila. Bukvalno mi se okrenuo želudac kada sam gledala sadržaj tog sajta – ispričala je blogerka iskreno.

Meg Ajrlend (2)

Ona je upozorila druge majke, sestre, tetke, prijateljice da dobro otvore oči kada objavljuju privatne stvari na društvenim mrežama, kao i da momentalno blokiraju svakog ko im djeluje sumnjivo.

Meg je na ovaj način željela da upozori druge žene das u sve vrijeme u potencijalnoj opasnosti da i njima može isto da se dogodi, kao i njoj.

Da li se vama dogodilo nešto slično? Koliko često objavljujete lične fotografije na društvenim mrežama i da li se bojite ovakvog scenarija?

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: