Objavljeno: 01.09.2016 u 10:21 | Ostalo, Slike | Komentara:

Njen sin prvi put nije ručao sam, a rasplakala se kad je shvatila ko mu pravi društvo (FOTO)

Korisnici društvenih mreža u sve većem broju dijele emotivnu fotografiju igrača američkog fudbala, koji je jedini odlučio da pravi društvo autističnom djetetu iz njegove škole.

Lija Paske iz Floride je postavila fotografiju svog sina Bo na Fejsbuku, navodeći da su joj je poslali iz škole u koju ide. Ona je dodala i kako joj je gest fudbalera natjerao suze na oči.

Travis Rudolf, jedan od najpoznatijih američkih fudbalera sa Floride, bio je u posjeti Boovoj školi kada ga je vidio da jede sam, te je odlučio da mu se priključi.

“Sjećam se da je za mene srednja škola bila pakao, da su me djeca često zadirkivala i da sam često i plakala zbog toga. Sada kada je i moje dijete krenulo u školu, nervozna sam da će i njega zadesiti ista sudbina, pogotovo jer je autističan. Često sam i zahvalna zbog toga, jer smatram da bi ga to moglo zaštiti od druge djece. On ne primjećuje kada ga podrugljivo gledaju zbog njegovih napada, a i ne smeta mu što jede sam. Moj prijatelj mi je poslao fotografiju danas Travisa Rudolfa koji je ručao sa njim i odmah su mi suze potekle. Nisam sigurna šta ga je nagnalo da to uradi, ali sam srećna što je to uradio i nikada to neću zaboraviti. Tog dana nisam morala da brinem za mog sina da će jesti sam, jer je on ručavao sa čovjekom koji je heroj u očima mnogih. Hvala ti trevise, usrećio si ovu mamu do neba i dobio si obožavatelje do kraja života”, napisala je ona između ostalog.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: