Objavljeno: 20.08.2016 u 11:21 | Ostalo, Slike | Komentara:

Nekad je služio hamburgere u restoranu, a sad ima milione i zlatnog Bentlija (FOTO/VIDEO)

Kada je Robert Mfune napunio 16 godina radio je dva povremena posla dok je još bio na koledžu. Pored rada u restoranu brze hrane, on je služio čaj brokerima u jednoj finansijskoj firmi.

mladi-bogatas (1)

I dok ih je služio uporedo je ”kupio” njihove trikove i učio od njih. I do vremena kada je Robert teške ispite tokom školovanja položio najvišim ocjenama, uspjeo je da postane milioner koji je doskora služio burgere.

Dok sam bio ”momak za čaj” naučio sam dosta toga jer sam bio okružem informisanim ljudima. To jeste bio dodatni i povremeni posao, ali sve što radim vidim kao priliku da naučim nešto novo – rekao je Robert koji živi u Sautemptonu.

Ubrzo je otvorio račun za trgovanje dionicana pod majčinim imenom, a kada je postao punoljetan otvorio je sopstveni račun.

mladi-bogatas (2)

Dao je otkaz u restoranu brze hrane i poslije toga uspjesi su se ređali kao na traci. Postao je vlasnik mnogih kafića i kuća u Engleskoj, kao i u rodnoj Južnoj Africi iz koje se odselio 2009. godine kao 12-godišnjak.

Sa samo 19 godina majci je kupio kuću i kola, a sebe je počastio skupocenim “bentlijem” koji je postao dio njegove automobilske kolekcije vrijedne 300.000 eura.

Kupio sam ga prije godinu dana, ali sam tek skoro odlučio da ga malo modifikujem i obojim u zlatnu. Prvo sam htio da svake godine mijenjam kola, ali sam odlučio da je pametnije da malo promjenim svog Bentlija – rekao je on.

mladi-bogatas (3)

Zabavno je voziti ovakva kola, ali ona za mene ne predstavljaju ništa toliko važno. To je više kao bonus i nagrada za moj uspjeh, a bitni su mi porodica, prijatelji i ljubav. Cilj mi je da usrećujem ljude i da se postaram da svako ima ono što mu treba. Kada to uspijem moći ću da se povučem i da kažem da sam uspjeo – dodao je plemeniti Robert.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: