Objavljeno: 16.12.2014 u 12:22 | Featured, Ostalo | Komentara:

Najveći san teško oboljele djevojčice je ispunjen: Dobila je dugu, plavu kosu

Ašanti Smit, djevojčica koja boluje od rijetke i neizlječive bolesti, nedavno je ispunila svoj najveći san. A sve što je željela je da ima dugu plavu kosu.

djevojcica-duga-plava-kosa-1Njen san ispunio je jedan čovjek dobrog srca koji je potrošio više hiljada funti da bi joj kupio novu periku.

Ovaj predivan gest uslijedio je nakon što je u jednom članku objavljeno da sve što ova djevojčica želi je zapravo duga kosa. Na njene skormne želje nisu ostali imuni humani ljudi koji su odlučili da joj kupe periku od prirodne kose.

Jedanaestogodišnja Ašanti boluje od rijetkog oboljenja, HGPS sindroma, odsnosno Hutchinson Gilford Progeria. Ljekari, na žalost, ne očekuju da će poživjeti duže od 15. rođendana.

Ašanti je u društvu svoje majke posjetila Trevora Sorbia, frizera koji je ovoj djevojčici priuštio najveću radost u životu. Trevor je lično pomogao u odabiru perike prije nego što su se zajedno uputili u njegov frizerski salon. Djevojčica nije mogla da sakrije svoje oduševljenje kada je konačno dobila toliko željenu dugu plavu kosu.

djevojcica-duga-plava-kosa-2

Njena majka je rekla da je Ašanti bila toliko srećna kada je dobila svoju periku da nije željela da zaspi.

- Ona voli sve što vole i druge devojčice, pa i da pravi frizure. Divno je što konačno nešto možemo da radimo zajedno, rekla je presrećna majka.

djevojcica-duga-plava-kosa-3

Ovaj dobri čovjek potrudio se da učini ovaj dan još ljepši za Ašanti i njenu mamu pa ih je nakon uživanja u salonu odveo na italijansku hranu u jedan luksuzan restoran.

Do prije dva mjeseca Ašanti je u školu išla sa pink perikom na glavi, ali onda u njenoj školi nisu imali razumjevanja za ovako osjetljivu situaciju, pa je Ašanti morala da skine periku. U školi su se plašili da će i druga djeca poželeti da ofarbaju kosu i da je to loš uticaj na njih.

djevojcica-duga-plava-kosa-4

To nije sve. Učitelj ove teško bolesne djevojčice poniozio je pred celim razredom rekavši joj da ”može da skine periku jer nije hladno”. Nakon ovog incidenrta Ašanti nije željela da se vrati u školu.

djevojcica-duga-plava-kosa-5

Danas, konačno ima razloga da bude srećna. Njen san je ostvaren.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: