Objavljeno: 13.05.2017 u 21:06 | Ostalo, Slike | Komentara:

Na maturskoj večeri pojavila se u OVOJ HALJINI: Očevi su se osjetili neprijatno i IZBACILI JE sa proslave (FOTO)

Djevojka po imenu Kler iz Virdžinije izbačena je sa maturske večeri zbog, kako su ocijenili roditelji, neprikladne haljine.

izbacili-je-zbog-haljine (2)

Kako Kler navodi na svom Fejsbuk profilu, njen dečko kupio je karte za matursko unaprijed da bi je iznenadio. Rečeno joj je i da je pravilo za djevojke da haljine moraju da budu najviše jedan prst iznad koljena. Kako kaže, sve je ispoštovala, a onda su problemi počeli već na ulazu, kada joj je rečeno da joj je haljina prekratka. Nakon što je dokazala da je propisane dužine, pustili su je, ali to je bio samo početak njenih problema.

- Kada sam ušla u salu, morala sam da se nasmijem, jer sam bila okružena djevojkama u mnogo kraćim haljinama. Međutim, one su niske, a ja visoka i sa oblinama, pa štrčim – kaže ova djevojka. Kako kaže, odmah se pridružila svom društvu, koje je u međuvremeno opazilo da je balkon sale pun očeva koji budno (po njihovoj ocjeni i previše budno) motre na tinejdžere, naročito tinejdžerke.

A onda je došla žena koja joj je na ulazu rekla da joj je haljina prekratka, izvela je napolje i rekla joj da se očevi žale da izgleda i pleše nepristojno. Nakon žučne rasprave, Kler je izgubila bitku i ona je morala da napusti zabavu, dok su prijatelji iz solidarnosti krenuli sa njom.

Cijela situacija završila je na Fejsbuku, kao i na zvaničnoj stranici škole gdje se incident i odigrao. A kako se situacija rasplamsala, cijela stranica je obrisana. A Kler ne odustaje od namjere da proširi priču.

izbacili-je-zbog-haljine (3)

Sve što se desilo je vrlo pogrešno iz više razloga:

– Rekli su mi da način na koji se oblačim i krećem “tjera” muškarce da misle o meni na neprimjeren način, što implicira da je moja odgovornost da kontrolišem tuđe misli i porive.

- Ponašali su se prema meni s nepoštovanjem, a kada sam zamolila da mi to ponove u prisustvu mojih poznanika, odbili su, a prijateljima su prijetili.

- Obećana nam je refundacija, a samo su meni vratili novac.

- Osjećala sam se neprijatno zbog tolikog broja starijih muškaraca, roditelja koji su pet sati stajali na balkonu i gledali tinejdžerke kako se zabavljaju. Mislim da je to uvrnuto i pogrešno.

- Nigdje napismeno nisam vidjela dres kod. Rekli su mi ga verbalno i ispoštovala sam ga, i opet sam izbačena. Kasnije su mi prijatelji rekli da je bilo mnogo prljavog plesa, ljubljenja i sličnih stvari i niko nije rekao ni riječ. Samo sam ja izbačena.

Dakle, moja grupica od petoro prijatelja je zbog mene morala da napusti matursko. I to zato što sam štrčala – imam duge noge i nosila sam haljinu sa šljokicama pa nisam izgledala kao prosješna 14-godišnjakinja, već kao žena. I da zaključim, strašno sam umorna od ljudi koji posramljuju žene samo zato što imaju zadnjicu, grudi ili duge noge – zaključuje Kler u svom statusu.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: