Objavljeno: 30.10.2016 u 13:12 | Ostalo | Komentara:

MOŽE SVAKOM DA SE DESI: Natjerala ga da se skine, a onda je počeo pakao…

Ljudi često postanu žrtve Internet prevare, ali priča ovog mladića zabrinula je mnoge. Mladi Palestinac upoznao je preko Fejsbuka jednu Libanku. U početku je sve išlo kao podmazano, ali je onda pokušala da mu uništi život, piše alo.rs

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Momak, koji se predstavio kao Samir, ispričao je kako je upao u zamku.

On kaže da je sjedio kod kuće kada mu je nepoznata djevojka postala zahtjev za prijateljstvo na Fejsbuku.

“Nisam mislio da je to čudno. Sutradan mi je poslala poruku: ‘Zdravo, kako si? Sviđaš mi se’. Pogledao sam njen profil i pomislio da je baš zgodna”, priča Samir i dodaje da su potom počeli da se dopisuju na Skajpu.

Rekla mu je da je iz Libana i da ima 23 godine, a na pitanje da li ima neki hobi rekla je da voli seks.

“Pomislio sam da je to veoma interesantno. Bio sam nesiguran, ali bilo mi je dosadno, a djevojka mi nije bila tu. Riješio sam da nastavimo da pričamo, pa šta bude”, rekao je Samir, prenosi Bi-Bi-Si.

U jednom trenutku ga je pitala da li ima veb-kameru, pa su oboje uključili kamere, ali su sve vrijeme četovali.

“Tražila mi je da joj pokažem pe*is, pa sam ga pokazao. Onda sam rekao da je red na nju. Legla je na krevet, skinula se i počela da mastur*ira. I ja sam mastur*irao, a ona mi je tražila da uperim kameru u lice pa opet u pe*is”, rekao je on.

Samir kaže da su nakon toga on i misteriozna djevojka nastavili da ćaskaju. Pitala ga je čime se bavi, a on je rekao da se bavi marketingom u Milanu.

Pola sata kasnije, kada su prestali da se dopisuju, stigla mu je poruka na Fejsbuku.

“Slušaj, ja sam muškarac i imam tvoj snimak kako mastur*iraš, hoćeš li da vidiš?”, pisalo je u poruci, a ubrzo je stigao i video snimak.

“Imam listu tvojih prijatelja i porodice sa fejsa. Imaš sedam dana da mi pošalješ 5.000 eura ili ću im poslati video”, pisao je ucjenjivač.

Samir je brzo izbrisao iz prijatelja osobu koja se predstavljala kao djevojka. Isto je učinio i na Skajpu. Međutim, uskoro mu je stigla poruka na WhatsApp. Ucjenjivač je htio da zna da mu je ušao u trag.

Samir je rekao da nema taj novac, kao i da je slagao za posao u Evropi “da bi impresionirao djevojku” sa kojom je mislio da se dopisuje. Ucjenjivač je tad “spustio loptu” i tražio da mu umjesto pet pošalje 2.000 eura.

Samir je razmišljao da li da mu pošalje novac, ali je shvatio da bi ovaj mogao da traži još. Na kraju je rekao da neće da plati i da ga briga ako ovaj objavi snimak. Uskoro je eksplicitni video osvanuo na Jutjubu.

Samir je odmah prijavio snimak administratorima zbog sadržaja. Istovremeno je promjenio podešavanja na Fejsu tako da ga niko nije mogao da ga taguje bez njegovog odobrenja. Sve vrijeme je provjeravao da li je neko pogledao snimak. Nakon sat vremena Jutjub je uklonio sporni video.

“Otkako je video uklonjen, više se nismo čuli. Mislim da je gotovo, ali s vremena na vrijeme provjeravam da ga nije ponovo objavio”, kaže Samir.

On je izbjegao da plati ucjenjivaču, ali većina se odluči da plati kako bi spriječili ucjenjivača da objave snimak. To najčešće rade mladi Arapi, jer ih je strah da njihova porodica ne sazna šta su učinili.

Izvor: alo.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: