Objavljeno: 17.03.2017 u 12:38 | Ostalo | Komentara:

KUPILA JE KUĆU NA KREDIT I POZVALA DEČKA DA SE USELI! Ni slutila nije kakav je pakao čeka!

Želite da započnete zajedički život sa voljenom osobom? To je divan i važan korak u svakoj vezi, ali Šeli (37) upozorava kako stvari mogu da krenu naopako, kako nikada ne biste očekivali!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

“Nadam se da nijedna žena neće doći u ovu situaciju, učite iz mojih grešaka”, započinje svoju ispovest Šeli.

Ovo je njeno iskustvo:

“U 34. godini kupila sam svoju kuću na kredit. Imala sam divnog dečka, bili smo zajedno godinu dana i željeli smo da započnemo zajednički život. Dogovorili smo se da ratu za kredit plaćamo po pola i dijelimo račune. Ali, kada se uselio, vidjela sam i njegovu drugu stranu.

Sve je moralo da bude po njegovom, počeo da popravlja i gradi svašta po kući, bez ikakve konsultacije sa mnom. Sagradio je šupu u dvorištu i kupio luksuznu kadu, iako nam nijedno nije bilo potrebno. Počeli smo sve više da se svađamo i na kraju raskinuli, poslije dvije godine zajedničkog života.

Sada, on na sve strane priča kako mu dugujem 15.000 dolara koje je uložio u moju kuću i svakog dana traži da ih vratim! Još uvijek se svađamo oko toga, a on poludi kada čuje da sam negdje otputovala, jer taj novac treba njemu da dam, a ne da trošim na sebe”, ispričala je Šeli.

“Oko 10 odsto nevjenčanih parova, odnosno više od 7 miliona ljudi živi sa svojim partnerima. Oni rijeđe dijele velike troškove u odnosu na vjenčane parove i cimere. To i smatraju najvećom pogodnošću nevjenčane zajednice”, kaže Sonja Brit, profesor organizacije i ličnog planiranja finansija na Univerzitetu Kanzas.

Ipak, ona ističe da vas spajanje finansija više “čini parom” i otkriva važnu lekciju:

“Novac i veze, od platonskih do romantičnih, mogu biti nestabilna kombinacija. Ključ je komunikacija. Napravite plan troškova i kupovine, ko će šta plaćati i kako će se dijeliti ukoliko bude potrebe. U Šelinom slučaju, trebalo je da kaže partneru nešto poput: Ako želim nešto da kupim, poput kade, ja ću platiti, a ti je namjesti. Ako ti želiš nešto da kupiš ili sagradiš, to će biti tvoj poklon meni”, predlaže Sonja.

Ako planirate velika zajednička ulaganja, razgovarajte o tome šta ćete uraditi sa njima ukoliko dođe do raskida. Možda će vam biti neprijatno da pričate o potencijalnom raskidu, ali to zapravo znači da razgovarate kao prijatelji, ne kao budući neprijatelji.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: