Objavljeno: 07.06.2014 u 20:47 | Ostalo, Slike | Komentara:

KAKO SU SAMO OPASNI! Novi foto trend beba u odijelima odraslih (FOTO)

Novi foto trend, koji pridobija sve više ljubitelja, nalaže da obučete svoju bebu u muževljevo odijelo, košulju i kravatu, te je slikate. Mame širom svijeta su mislile da je ovo simpatična ideja, i tako su nastale ove smješne slike “opasnih” beba.

Ovo je na pamet palo Ajleni Vajls, koja vodi blog “Mommy Shorts”. Ona je prvo na Instagramu postavila sliku svog tromjesečnog nećaka, kako pozira u očevom odijelu, a onda je posmislila da bi to mogao da postane trend. Ajlena je podstakla svoje “pratioce” na ovoj društvenoj mreži da urade isto, i sada je internet preplavljen stotinama slika beba u odijelima sa haštagom #babysuiting.

Iako većina mališana nosi tradicionalno poslovno odijelo, neki od od roditelja su se odlučili i za elegantne smokinge, kao i za sportsku opremu.

Jedna slatka beba je čak obučena i u avijatičarsku jaknu i naočare u istom stilu. Mama je pored slike naglasila da je to “jedino odijelo koje tata posjeduje”.

Gospođa Vajls je na svom blogu ostavila detaljna uputstva za roditelje.

“Uzmite košulju sa dugmićima, sako i kravatu. Košulju stavite u sako, kravatu namjestite oko kragne, pa sve to stavite na pod. Uzmite svoju bebu, i položite je/ga u odijelo. Šapućite mu slatke reči, dok zakopčavate košulju i vežete kravatu” – objašnjava ona u uputstvima.

Većina je ocjenila ove fotografije jako slatkim, ali je bilo i onih koji su se pobunili. Jedan od komentara navodi da je ovo “jako uznemirijuće, jer izgleda kao da je na slikama jako debeo čovjek sa izuzetno malom glavom”.

Neke bebe su sretne, druge zbunjene, dok su treće naizgled veoma zamišljene. Iako se većina roditelja odlučila za obična odijela, ima i onih koji su svoje mališane obukli u prave-pravcate uniforme. Tako su se tu našli mali vojnici i piloti.

Posljednji korak u uputstvu nalaže da bebu slikate, a onda fotografiju okačite na Fejsbuk stranicu ovog bloga, koja ima preko 50.000 “lajkova”, ili na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži. Samo je bitno da fotografija ima haštag #babysuiting.

A kako je trend počeo da se širi, tako je pridobio i malo drugačije fanove – kućne ljubimce.

pas-u-odijelu

Izvor: zenskikutak.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: