Objavljeno: 31.05.2016 u 13:02 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

Kako Bog utiče na vas svakodnevno, a da toga niste ni svjesni: Ovo će vam otvoriti oči!

U životu nam se često dešavaju stvari koje ne razumijemo, a koje zapravo imaju svoj dublji smisao. Dopustite da vam ova poučna priča baci novi pogled na stvari koje vam se u životu događaju.

mladi-se-moli

Ja: Bože, mogu li da te nešto pitam?

Bog: Naravno.

Ja: Obećaj mi da se nećeš ljutiti.

Bog: Obećavam.

Ja: Zašto si dozvolio da na mene dođe toliko stvari?

Bog: Kako to misliš?

Ja: Pa, jutros sam se uspavao!

Bog: Da.

Ja: Trebalo mi je cijela vječnost dok je moj auto upalio!

Bog: Da, vidio sam…

Ja: Za ručak sam dobio sendvič koji nisam naručio – i morao sam da čekam!

Bog: I?

Ja: Na putu kući, s posla, ispraznila mi se baterija baš kad sam imao važan poziv…

Bog: Da, znam.

Ja: I kao da to sve nije bilo dovoljno, dođem kući i želim da se opustim u novom masažeru, a on ne radi! Danas ništa ne ide kako treba! Zašto si dopustio da se sve to dogodi?!

Bog: Ako si završio, dozvoli mi da objasnim. Vidiš, jutros je kod tvog kreveta stajao anđeo smrti, a ja sam poslao jednog od svojih anđela da se bori s njim za tvoj život. A za to vrijeme sam tebe pustio da spavaš.

Ja: (Ponizno) O, stvarno?

Bog: Nisam dopustio da tvoj automobil odmah upali, jer se upravo tada na tvom putu nalazio pijani vozač, koji bi te udario da si mu se našao na putu.

Ja: (Neugodno) Uh…

Bog: Osoba koja ti je pripremala sendvič za ručak bila je bolesna i nisam želio da dobiješ i ti taj virus. Znao sam da ne smiješ da izostaneš s posla.

Ja: (Postiđeno) O…

Bog: Tvoj telefon je prestao da radi baš u trenutku kada je osoba s kojom si razgovarao željela da te slaže i prevari te u vezi sa nekim stvarima, zbog čega si mogao da izgubiš posao.

Ja: (Tiho) Razumijem, Bože.

Bog: I da, onaj tvoj novi masažer, koji si kupio, imao je fabričku grešku. Radio bi neko vrijeme, a onda bi se pokvario i zapalio. I tebe zajedno s njim.

Ja: O, Bože, oprosti što sam te tako napao…

Bog: Ne tuguj, samo nauči da mi vjeruješ… u svemu… i u dobru i u zlu!

Ja: Da, vjerovaću ti!

Bog: I ne sumnjaj, jer moj plan za svaki tvoj dan je uvijek bolji od tvog plana.

Ja: Ne sumnjam. Dopusti mi onda da ti se zahvalim za sve ono što mi se dogodilo danas.

Bog: Dijete moje, moje oči uvijek motre na tebe, dragocjen si mi i želim da se pobrinem za tebe. Kako danas, tako i sutra i zauvijek.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: