Objavljeno: 04.12.2016 u 18:37 | Ostalo | Komentara:

KAD SRBIN BIJE: Lemao me je stalno, a kada su mu dolazili prijatelji morala sam da URADIM OVO!

Dvije godine nije smjela ni iz kuće da izađe!

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

- Dvije godine bukvalno nisam smjela da izađem iz kuće, nožem je htio da me ubije pred djecom, a od dobijenih batina danima nisam mogla ni kašiku da držim. Suprug je pokušao nožem da me ubije pred djecom. Djeca su ga molila, klečala pred njim samo da me ostavi. Udarao me je, vukao mi odjeću da me skine golu – priča M.S. koja je zbog porodičnog nasilja utočište pronašla u Sigurnoj kući jer ju je godinama unazad muž mučio i zabranjivao joj da izađe iz kuće bez njegove dozvole.

- Dvije godine nisam smjela ni iz sobe da izađem u dvorište da stavim veš da se suši. Nisam smjela ni vrata od kuće da otvorim ako neko zvoni, smjela su samo djeca. Ako dolazi muška osoba, morala sam da se sklanjam u sobu i nisam smjela izaći dok ta osoba ne ode. Nije bilo bitno da li je ta osoba njegov prijatelj ili djetetov drug. Nije mi dozvoljavao da koristim telefon, ni do prodavnice da odem. Živjela sam gore nego neko kuče! – priča kroz suze M.S.

Nikome nije pričala kroz kakav pakao prolazi. To su znala samo djeca. Potom dodaje kako je bila u takvom stanju, da je htjela da skoči sa terase jer nije mogla da gleda djecu kako pate. Ona ukazuje i na detalj kako ju je suprug varao i da je zbog toga pila tablete kako ne bi toliko patila.

On je pratio svaki njen korak, a iz kuće je mogla da ode kod roditelja samo u muževljevu dozvolu i to u vrijeme praznika.

- Kada sam izlazila, morala sam da gledam u zemlju, da idem savijene glave. U kolima nisam smjela da gledam normalno naprijed, nego samo koliko haubu mogu da vidim. Govorio mi je šta da kažem, pa me je snimao i poslije mi pričao da sam lažov, i to je držao kao dokaz ako ja pokušam nešto. Bila sam konstantno zaključana sa djecom a mogla sam da izađem samo ako su djeca bolesna – kaže ona.

M.S. kaže da je morala da piše o svemu šta je radila u kući, ko je dolazio, kada je neko dolazio a kada odlazio, za šta je djeci davala pare. Ona dodaje i da je kada joj se neko obrati morala da pogne glavu i da ne govori ni sa kim.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: