Objavljeno: 02.12.2016 u 18:46 | Ostalo, Pouke i poučne priče | Komentara:

Deda je kupovao hranu, a unuk vrištao za keksom: Ovaj metod svi roditelji moraju da znaju!

Nažalost, nije nikakvo čudo da vidite dijete koje u samposluzi vrišti sa željom da mu roditelji kupe čokoladu ili nešto drugo što je iznenada postalo neophodno u dječijoj glavi.

djedica-kupuje

Foto: Ilustracija

Posmatrači obično imaju svoje ideje šta bi uradili i uglavnom kritikuju roditelje što nisu vaspitali djecu, ali jedno je sigurno – najgore je onom čije dijete vrišti i nikako neće da se smiri, pa roditelji uglavnom dobiju slom živaca.

Kako ostati miran u takvoj situaciji? Portal Brightside možda ima riješenje!

Naime, oni su prenijeli iskustvo jedne žene koja je u supermarketu posmatrala deku koji je kupovao neophodne namirnice, dok je njegov trogodišnji unuk vrištao prvo za keksom, zatim za nekim voćem, pa žitaricama, sokom, a onda i za čokoladicama.

“Vidjelo se da mu nije lako. Ali, dok je uzimao neophodne stvari sa rafova pregledajući spisak, stari čovjek je potpuno smirenim glasom govorio: Polako, Alberte, nećemo još dugo. Polako, dečko”, i nastavio sa traženjem namirnica sa spiska.

Nakon nekoliko minuta, dete je opet krenulo sa vrištanjem, a deka je samo rekao: “U redu je, Alberte, još nekoliko minuta i idemo. Izdrži, dečko”.

Na izlazu iz samoposluge, dijete počelo da izbacuje stvari iz kolica. Žena je opet čula deku:

“Alberte, opusti se, druže. Nemoj biti uznemiren. Bićemo kod kuće za nekoliko minuta. Ne uzbuđuj se, Alberte”.

Žena je bila impresionirana dekinom smirenošću i pošla je za njima na parking, gdje je stari čovjek pakovao namirnice u automobil. Nije mogla da mu se ne obrati:

“Znate, gospodine, znam da me se ovo ne tiče, ali stvarno ste bili sjajni! Ne znam kako ste uspjeli. Sve vrijeme ste zadržali smirenost, i koliko god da je on bio glasan i nervirao vas, vi ste neprestano smireno govorili da će sve biti u redu. Albert stvarno ima sreće što ima takvog deku.”

Deka se nasmiješio i rekao:

“Hvala gospođo. Ali vi ste u zabludi. Ja sam Albert. Mali terorista se zove Stiv”, rekao je deka i ostavio ženu u apsolutnom šoku.

Izvor: stil.kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: