Objavljeno: 07.11.2017 u 12:43 | Ostalo | Komentara:

Cijeli Balkan se smije koljenima ove voditeljke. Ako ste među njima, treba da se OPASNO stidite: I to zbog ove istine

Bilo je dovoljno da se u jutranjem programu HRT -a pojavi voditeljka sa ogrebanim koljenima pa da na društvenim mrežama krene lavina negativnih komentara u čijem su centru se*sualne konotacije tipa: ‘Zna se poslije čega koljena ovako izgledaju?’.

voditeljica-koljena (2)

A mi vas pitamo poslije čega? Recimo, poslije kako povrede pokazuju, nimalo bezazlene povrede, poslije neke alergijske reakcije, poslije možda i ozbiljnijeg kožnog oboljenja?

Ne znamo… samo se pitamo zbog čega onima koji se smiju ovako nešto nije palo na pamet, nego im je prvi asocijacija bila da su koljena posledica oralnog se*sa. Eto, mi smijemo da to kažemo i naglas.

Ali upravo ovakvi komentari, ismijavanja, i asocijacije pokazuju kako se i danas posmatraju žene, koje im se “mjesto” dodjeljuje i koliko je jaka se*sualizacija ženskog izgleda i ponašanja, i ocjene istih, koliko je jak se*sizam, pa nikako da popusti, da malo prostora da onoj tako poželjnoj ravnopravnosti.

Evo jednog primjera, da se muškarac pojavio na malim ekranima u bermudama i sa modricama na koljenima, šta biste prvo pomislili? Ali primamo samo iskrene odgovore.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: