Objavljeno: 05.08.2017 u 11:55 | Ostalo | Komentara:

Ako vam smeta plač djece u avionu ili u autobusu, postupak jedne mame će vas zauvijek postidjeti

Krenuli ste na odmor i sve što ste željeli jeste mir, a djeca iza vas u avionu ne mogu da prestanu da plaču? Ako vam je rješenje da opomenete mamu klinaca, potrebna vam je lekcija od ove djevojke.

dijete-avion

Keša Bernard je mama dvoje mališana i nedavno je otišla na odmor sama kako bi sebi dala makar malo oduška. Samo mame znaju koliko je uloga majke i divna i zamorna stvar u isto vrijeme. Iako je imala planove od odmori od klinaca, još u avionu joj se jedan mališan obreo u krilu.

Keša je imala let za Sijetl i još dok su bili uparkirani na aerodromu, jedno dijete je počelo da plače. Naravno, većina putnika je negodovala zbog toga, a Keša je svoju priču podijelila sa prijateljima na Facebooku.

„Čula sam kako dva djeteta plaču (užasno, zar ne?), a jedno od njih bukvalno nije moglo da prestane. Nikakav problem. I ja sam mama i ignorisala sam sve. Ali ono što nisam mogla da ignorišem je sljedeće”, napisala je ona i potom nastavila:

„Čula sam ženu koja se žalila mami djece koja su plakala, koja je pritom sama letjela, kako njeni klinci odmah moraju da prestanu da joj udaraju u sjedište. Kada je žena zgrabila nogu jednog od njih, mama nije mogla da vjeruje pošto mališan ima tek tri godine”.

Rekla je da je stjuardesa bila blizu i da bukvalno ništa nije uradila, a ljudi oko mame su nastavili da se žale i da negoduju.

„Jedna starija spodoba od žene je šakama prekrila uši i ispred majke pravila najodvratnije moguće face. Ženo, da li me *ebeno za*ebavaš?”.

U tom trenutku Keša je riješila da se umiješa u čitavu problematiku.

„Ustala sam, otišla nekoliko redova iza i pitala mamu da li joj treba pomoć. Odmah mi je pružila svoje dijete i kao da je u trenutku osjetila olakšanje. Sa djetetom sam otišla da sjednem zbog polijetanja, a ono je odmah zaspalo”, napisala je ova supermama i potom zaključila:

„Budite ljubazni i fini. Ako je nekome potrebna vaša pomoć, za ime boga, pomozite. To što se žalite i negodujete neće uraditi ništa osim što ćete osobi kojoj je pomoć potrebna učiniti da se osjeća mnogo lošije”.

Njen post je vrlo brzo zaviralio, a u ovom trenutku ima preko 210 hiljada lajkova i preko 100 hiljada dijeljenja.

Izvor: noizz.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: