Objavljeno: 11.05.2017 u 10:48 | Zdravlje | Komentara:

Zbog ovoga nikada ne treba da potiskate ,,gasove”! – Ovih 6 razloga će vas ubijediti!!!

Možete prestati da se stidite ako pustite “gas” pred drugima. Umjesto toga, recite sa sigurnošću da obraćate pažnju na svoje zdravlje!

gasovi

Pustanje “golubova” naravno, nije najbolji način da uradite nešto za svoje zdravlje, ali veoma efikasan jeste.

Evo 6 prednosti koje imate kada ne potiskujete “gas” u sebi:

1. Smanjenje stomaka.

Nadimanje je uzrokovano gomilanjem gasa u crijevima, koje može da se riješi samo ispustanjem istog. Međutim, ako ga zadržavate, višak kilograma se gomila i pantalone postaju tesnije – pogotovu ako vodite zdravu ishranu poput sirove hrane.

2. Vodite izbalansiranu ishranu.

“Gas” vam može pomoći da saznate više o načinu ishrane. U zavisnosti od toga šta jedete, vaši crijevni vjetrovi mirišu drugačije. Onaj ko troši veliku količinu mesa, ima “gas” koji više zaudara. A ako jedete mnogo ugljenih hidrata i povrća, morate da se otarasite više gasa tokom dana, ali on ima neutralan miris.

3. Smanjenje bola u stomaku.

Suzbijanje može izazvati nasilni abdominalni bol. Dakle, ako često imate grčeve u stomaku, pustite gasove napolje. Nežna masaža može olakšati sistem za varenje.

4. Izbjegavajte hemoroide.

Ako nikada ne bismo dopuštali našim crijevnim vjetrovima da izađu, mi bismo naškodili našem debelom crijevu i izazvali hemoroide. A oni su daleko manje seksi nego slučajni ,,gas”…

5. Sprečavanje ozbiljne bolesti.

Tokom varenja, vodonik sulfid se proizvodi u našim crijevima, koji štiti naše ćelije od oštećenja. Ovo sprečava moždani udar, bolesti srca i artritisa.

6. Nije prijatno.

Ruku na srce: svako se oseća fantastično. Tako je oslobađajuće! Ako vam to nije dovoljno da bi ste se olakšali… I vaš prijatelj to radi, jel ‘tako?

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: