Objavljeno: 28.12.2018 u 9:48 | Zdravlje | Komentara:

UPOZORENJE: Mlijeko, banane i jabuke vam UGROŽAVAJU zdravlje jer ih jedete u POGREŠNO VRIJEME!

Mnoge namirnice su zdrave, ali ih jednostavno trebate jesti u pravo vrijeme. Jabuke, banane i mlijeko su veoma zdrave namrinice, ali trebate paziti u koje doba dana ih konzumirate. Ovdje ćemo vam navesti kada je najbolje da ih konzumirate.

banane-mlijeko

Jabuke

Jabuke su bogate vitaminima, a pektini koje sadrže su dobri za crijeva i sprječavaju zatvor. ožeuke su. Ipak, bolje je da ih konzumirate po danu jer njihovo konzumiranje noću može povećati nivo kiseline u želucu.

Banane

Banane su bogate kalijumom i magnezijumom te su dobre za srce , a i veoma su hranljive. Konzumirajte ih po danu bilo kad, a izbjegavajte da ih jedete navečer na prazan stomak.

Mlijeko

Mlijeko je bogato kalcijumom, vitaminima i ostalim mineralima. Najbolje je da ga konzumirate noću. Pijte ga dovoljno kako bi vaš kosti bile bogate kalcijem i ne bi bile krhke.

Izvor: megagiga.info

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: