Objavljeno: 17.08.2013 u 23:54 | Ideje i Savjeti, Zdravlje | Komentara:

Prirodnim lijekovima protiv opadanja kose

kosaMnogi od nas imaju problem da im kosa opada, te postaje sve rjeđa. Kozmetički preparati u dosta slučajeva više mogu naštetiti nego što od njih imamo koristi.

Da bi spriječili, odnosno liječili opadanje kose oprobajte neke prirodne preparate koje vam donosimo.

Prvi prirodni lijek protiv opadanja kose pripremate tako da žumanjak jednog jajeta miješate dok ne postane pjenast. Kada je žumanjak postao pjenast dodajte u njega jednu žlicu ruma i jednu žlicu ricinusova ulja. Dobivenim prirodnim preparatom masirajte korijen vlasi i tjeme. Kada kosu dobro izmasirate glavu pokrijte sa toplim i suhim ručnikom da se ne prehladite. Smjesu ostavite da stoji na glavi barem 3 sata, a najbolje je ako ju možete ostaviti preko noći. Nakon toga se kosa ispere žumanjkom, te na kraju vodom u koju je iscijeđen sok od pola limuna. Tretman se ponavlja jednom tjedno, sve dok kosa ne ozdravi.

Drugi prirodni preparat za zdravu kosu je na bazi korijena koprive. Dakle, 100 grama korijenja žare koprive operite i stavite ga u litru rakije komovice, ili u litru 70% jakog alkohola, te ostavite da stoji 8 dana. Nakon toga se tekućina procijedi u čistu bocu, te se u nju doda par kapi ricinusovog ulja i nešto malo kolonjske vodice zbog mirisa. Ovim se svakodnevno masira korijen kose.

I na kraju još jedan prirodni lijek za zdravlje kose. 100 grama lista koprive kuhajte 20 minuta u pola litre vode. Poklopite posudu i ostavite da odstoji oko 8 sati. Nakon toga procijedite tekućinu, i u nju dodajte 200 grama vinskog octa. Dobivenim lijekom trljajte glavu svaku večer.

Izvor: biljke-kao-lijek.blogspot.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: